näringsrika och kul Bento Box idéer och bilder, hälsosamma recept och tips för att göra din egen lunch Bento Box

Hapa bento


Intervju med Debra

Inlagd den 16 oktober, 2010 av Debra

Har du någonsin besökt Food Lover's hemsida

Correen och hennes team har en fantastisk mat websiten. Det är en uppsjö av foodie information och mumsiga recept! Och de har även intervjuer ... som det Correen gjorde med "din är verkligen!

Debra och jag "träffat" via Twitter. Gee det är verkligen en liten värld när du sitter tänka på det en minut eller två. Hon är Bento bloggare, jag är Gawker. Jag blir så glad att se vad hon är upp till ... min absoluta favoriter finns bilderna hon ingår i hennes inlägg ... vackra, roliga, inspirerande! Jag har ännu inte skapa någonting som är lika snygga, men en tjej kan drömma (och gawk :) ), Va?

En kort Twitter DM, ett par mail ... nu är vi här läser det här underbara intervjun med Debra från Hapabento.com. Njut och gärna göra det en punkt för att kolla vad Debra gör för att laga mat bloggar awesome att besöka på den vilda världen av webben!

Berätta lite om din blogg. Vad fick dig att börja blogga?

Tidigt under 2009 började jag lägga upp foton på min Bento Box luncher på Flickr. Nyligen hade jag återupplivade min kärlek till matlagning och Bentos och blev glatt överraskad att hitta en blomstrande "Bento community" där ute. "Hallå där! Jag var inte ensam "Och jag när jag upptäckte de många Bento bloggar där ute ... Jag ville ge blogga ett försök också. Jag anser nu att blogga som en annan form av kreativitet och ett utlopp för min konstnärliga natur.

Vilka är dina bästa tips om hur man presenterar maten i en Bento låda?

Hmmm, det är en svår fråga. Jag gör bara vad som känns rätt för tillfället med den mat som jag arbetar med. Och jag är fortfarande lärande.

Om du skulle ta en topp på min tidigare Bentos, de är utformade på mycket olika sätt så att du kan berätta än jag har utvecklats ... men återigen, jag är fortfarande lärande.

Men jag skulle råda en ny bentoist att kvaliteten på maten är den viktigaste faktorn. Färska, är hälsosam och perfekt utförd matlagning nyckel för presentation. Det ser bara "bra att äta!" Jag vill också tillägga att du inte ska oroa köper Bento ser söt heller. Åtminstone inte när du är först börjat.

"Kawaii-cute" Bentos är på en annan nivå, och det finns många duktiga kyaraben och charaben artister som lyckas kombinera både söta och friska inslag i sina Bentos. Ack, jag är inte en av dem. (Och jag är väldigt avundsjuk) Så för min Bentos, brukar jag offra "söt" till förmån för smak och hälsosamma. Men om du har talang för gjutning perfekt Hello Kitty risbollar, säger jag go-for-it! Eftersom jag älskar en söt Bento. Och jag stöder idén om hjärtat och blomma formad grönsaker för kräsna ätare.

Namnge tre livsmedel och eller prylar kök som du gillar att arbeta med de mest. Varför?

My Number One favorit kök gadget är mitt förkläde! Den är gjord av en gammal bomull ris väska som jag köpte från loppis över 20 år sedan! Det är fruktansvärt färgade och bleknat, men jag älskar det stora, praktiska fickor som håller min Bento verktyg och ätpinnar nära till hands.

Vilket leder mig till min nummer två favoritprylen ... min japanska matlagning ätpinnar eller Saibashi. Jag rör om, vänd, vänd, och hugg. De fungerar som filändelser av mina fingrar. Kan inte Bento utan dem.

Den tredje gadget som jag älskar att arbeta med är min brödrost! Det är min lilla undergörare ... det rostat bröd, bakar och stekar! Ett praktiskt verktyg som kockar precis rätt mängd mat utan att behöva skruva upp den stora ugnen.

Vänligen dela en av dina favoritrecept och låt oss veta varför du älskar det.

Min favorit recept är för nimono , en japansk sjuda rätt med olika typer av kött, rotfrukter, tofu och ägg. Det är mångsidigt och kan användas till dina favoriter. Att vara vegetarian, jag flex detta recept som passar min näringsbehov. Detta recept fungerar bra för måltider utanför Bento låda också. Denna maträtt var en stapelvara i min mammas recept när hon packade Bento lådor för mina luncher.

Bilderna på din webbplats är fantastisk! Vänligen uppge ditt topp tre tips för att ta en kvalitet foto.

Häpnadsväckande? Jag är alltid chockad när jag berättade det! När jag ser de sexiga maten foton på olika livsmedel porrsajter, jag är avundsjuk. Så jag tackar er för smak mina bilder! Jag antar att min bästa råd är belysningen. Använd naturligt solljus när det är möjligt. Jag bor i Seattle, så jag "m out-of-tur och istället använda billiga, järnaffär shop-lampor som jag klämma mitt köksskåp. Dessa ytterligare lyktor översvämning skyttet område, en sko låda fodrad med texturerat papper (verkligen), och jag också slå på alla tillgängliga lampor! :) För det andra skjuta närbild med en vinkel istället för rakt ovanför huvudet. För det tredje är min bästa fotografi råd själva maten. Återigen handlar det om friskhet, variation och matlagning teknik. En Melange av texturer och färger ger visuellt intresse som ger ett livsmedel foto dess läckerheter.

Jag bor, arbetar och leker i vackra Seattle, WA. där min man och jag tycker om att utforska nya platser att besöka och äta. Jag är vegetarian och han är inte vilket leder till att några otroliga middag upptäckter! Vi är båda från Hawaii, "smältdegel" av Amerika, där vi lärde oss att njuta av mat från många olika kulturer. Om du undrar hur länge sedan det här fotot på mig var taget ... ja, jag kan säga er att jag fortfarande har samma frisyr!

Att hitta Debra på webben
♥ Hennes underbart kreativa blogg ... HapaBento.com
♥ följa henne på Twitter ... @ HapaBento
♥ Bli Facebook Fan ... Hapa Bento

Liknande inlägg med miniatyrer

12 till "Intervju med Debra"

 1. Nicole O. säger:

  Vilken bra intervju! Mycket intressant att höra lite bakgrundsinformation om dig och din Bento ^ _ ^

 • Lina säger:

  OMG ... Jag trodde aldrig att du bor i Seattle, lever jag i Bellingham i 6 år, jag är så glada över att fått reda på att vi lever i samma stora staten Washington ... * cheers * ...

 • Stor intervju full av hjälpsamma Bento visdom, Debra! Älskade dina poäng om färska och hälsosamma livsmedel är den bästa och vackraste sättet att bento :)

 • Lia Chen säger:

  Stor intervju Deb! Din Bento alltid så frisk, så frisk, så läcker och så söt. Verkligen inspirerande! Du är en av de bästa Bento beslutsfattare som jag känner. Du är så kreativ att kombinera all mat element i en Bento och presentera den på ett elegant sätt (^.^)

  • Debra säger:

   Oh my Lia! Så hög beröm från dig, en annan åstadkommit bentoist! Tack mycket.

 • Ecolicious säger:

  Stor intervju. Jag älskar också dina fantastiska bilder. Jag vill verkligen lära sig att göra detta, men jag är inte ens säker på var du ska börja.

 • Debra säger:

  Hej Ecolicious. Tack så mycket. Besök gärna min Bento grunderna för mer information om hur du kommer igång med dina egna Bentos. http://www.hapabento.com/get-started/

 • cheapappetite säger:

  Bra intervju! Detta bevisar att du är känd nu :) gratulationer.

 • Karen säger:

  Great intervju! Grattis! :) • Lämna ett svar  • Ban_160x600

  • Ban_160x80_b_c2_fr
  Get Adobe Flash player Plugin av wpburn.com teman wordpress


  ↑ Till början